Fakta om Köln

Köln är den fjärde största staden i Tyskland och finns lokaliserad i de västra delarna av Tyskland, relativt nära gränsen till både Nederländerna och Belgien. Köln har en väldigt lång historia, man beräknar att grunden till det Köln som existerar idag hade sin början redan 38 år "före Kristus". Under andra världskriget var Köln en av de mest bombdrabbade städerna i Tyskland.

På våra sidor om Köln kan du bland annat läsa om vilka sevärdheter du absolut inte får missa vid ett besök här. När du har besökt Köln får då väldigt gärna lämna ett betyg på vad du tyckte om staden. Skriv gärna en kommentar också! Här på startsidan hittar du även de senaste nyheterna rörande Köln, tillsammans med matnyttig och konkret fakta om Köln. Du hittar även information om det aktuella vädret i Köln samt en dagsaktuell Eurokurs.

Besökspopularitet

Har du varit i Köln? Vad tyckte du?

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 3 av 5 baserat på 2 röster
Du gav betyget 3/5

Snabba fakta om Köln

  👥   Befolkning: ~1 050 000 invånare
  ✈   Flygtid: ca. 2 h 12 min från Arlanda (~1 188 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  ☎   Lands- & riktnummer: 0049 (0)221
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Kölns officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden i Berlin

Vädret just nu

14 ℃

Molnigt

Uppdaterad: 2018-05-25 04:15

Eurokursen just nu

10,2648 SEK  
Kursdatum: 2018-05-24 (igår)

Karta över Köln i Tyskland

Här nedan hittar du en karta över Köln i Tyskland. Du kan zooma och scrolla runt på kartan genom att använda musen (eller fingrarna om du använder en mobil).

Senaste nyheterna för Koln

›› Sextiotal människor fastnade i linbana i Köln

Drygt 60 människor fastnade, hängande högt uppe i luften vid en linbaneolycka i Köln i Tyskland på söndagseftermiddagen. En av de 32 kabinerna som går över floden Rhen kilade fast och räddningstjänsten fick göra en spektakulär räddningsinsats.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2017-07-30 22:56
›› Tre gripna efter terrorprat på plan

Tre flygpassagerare har gripits sedan de pratat om sprängämnen. Planet de åkte med tvingades göra ett oplanerat stopp i tyska Köln.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2017-06-11 02:20
›› Gauland och Weidel ska leda AFD i valrörelsen

Högerpopulistiska Alternativ för Tysklands kongress i Köln har enats om sina toppkandidater inför det tyska parlamentsvalet i höst. Alexander Gauland och Alice Weidel blir duon som ska ta partiet in i förbundsdagen.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2017-04-23 15:10
›› Skolvaktmästare dömd för sexuella övergrepp

ÖVR. COSTA DEL SOL En tidigare skolvaktmästare i Rincón de la Victoria har dömts till tio års fängelse för sexuella övergrepp på två små flickor. Provinsdomstolen i Málaga har fastställt ett straff som är två år längre än vad statsåklagaren hade yrkat på. Vaktmästaren åläggs även att betala 7 000 euro vardera i skadestånd till flickornas familjer samt genomgå en kurs i sexuell omskolning. Läs mer

Källa: Sydkusten
Publicerad: 2017-03-07 18:00
›› Skottlossning och knivattack i Köln

En tysk tidning rapporterar om skottlossning och en knivattack i Köln. En person har skadats.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2016-08-15 08:12
›› ”Alla har varit rädda för att det ska bli oroligheter”

Tusentals människor har nu samlats i centrala Köln för att visa sitt stöd för den Turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan. Svenske Konstantin Petrov är på plats i Köln där han bor och studerar tyska. Han är orolig för vad som kan hända i staden under eftermiddagens demonstration. – Alla har varit rädda för att det ska bli oroligheter, säger han.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2016-07-31 15:35

Skriv en kommentar