Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Sevärdheter i Essen

Staden Essen ligger i Tyskland, alldeles bredvid floden Ruhr. Essen är i sig ingen jättestor stad, men har trots detta väldigt mycket att erbjuda för den som är turist, eller bara letar efter spännande sevärdheter och äventyr. Här kan du uppleva en hel del monument och kända platser, Filharmoniska House Essen och Gamla synagogan är två av många väldigt uppskattade platser att besöka.

Letar du efter vacker arkitektur kan Old town Kettwig vara en plats för dig. När man pratar om detta område är det vanligt att man benämner det som "en pärla i Essen". Här kan du fortfarande se hus som inte lyckades förstöras då bombningarna under kriget pågick. Husen är klädda med skifferplattor och trots att utbudet av mat och dryck inte är speciellt stort, finns det ändå god mat att tillgå på det lokala restaurangerna. Till skillnad från andra delar av Tyskland kan priserna vara lite högre i denna gamla stad, men det kan helt klart vara värt det för en resa tillbaka i tiden.

För dig som har ett stort intresse för opera kan Aalto Theater vara en plats för dig. Byggnadens arkitektur är totalt slående, både på in- och utsida. Denna plats är ett måste att besöka när du är i Essen. Här uppförs operor som "Carmen" eller vackra baletter som "Nötknäpparen" och många reser långt för att få ta del av den atmosfär som operahuset utstrålar.

Man kan enkelt säga att Essen erbjuder massor och mer därtill. Har du ett intresse för museer och gärna tillbringar en dag med att lugnt promenera runt kan Museum Folkwang vara just din plats. Här visas både modern och klassiskt konst både från mindre och mer kända konstnärer och det som är så bra med detta museum är att de allt som ofta erbjuder utställningar som är helt gratis att besöka. Blir du hungrig av allt kikande på Picasso eller Monet erbjuder restaurangen "Vincent & Paul" en hel del unika rätter.

För den som gillar lugna promenader i fantastisk utomhusmiljö är Villa Huegel absolut ett ställe att spendera en heldag på. Detta enorma mansion, med sin minst lika fascinerande park, erbjuder guidade rundturer inne i huset. Smaken är som baken, men många talar om att utsidan inte går att jämföra med vad man kommer få uppleva när man väl kommer in. Väggar, tak och möbler är som från en helt annan värld och historien bakom Kruppfamiljen berättas flitigt av guiden.

Utan att tveka kan man säga att Essen, trots sin ringa storlek, har väldigt mycket att erbjuda sina besökare. Här andas du historia och kultur vart du än vänder dig, det gäller både byggnader, konstverk och restauranger. Har du inte tidigare besökt Essen kan det vara god tid att kolla upp staden närmare inför nästa resa.

Skriv en kommentar