Fakta om Essen

Essen är den sjätte största staden i Tyskland, sett till befolkning. Essen ligger i västra Tyskland relativt nära gränsen mot Nederländerna. Ligger nära städerna Dortmund och Düsseldorf.

På våra sidor om Essen kan du bland annat läsa om vilka sevärdheter du absolut inte får missa vid ett besök här. När du har besökt Essen får då väldigt gärna lämna ett betyg på vad du tyckte om staden. Skriv gärna en kommentar också! Här på startsidan hittar du även de senaste nyheterna rörande Essen, tillsammans med matnyttig och konkret fakta om Essen. Du hittar även information om det aktuella vädret i Essen samt en dagsaktuell Eurokurs.

Besökspopularitet

Har du varit i Essen? Vad tyckte du?

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 3 av 5 baserat på 1 röster

Snabba fakta om Essen

  👥   Befolkning: ~580 000 invånare
  ✈   Flygtid: ca. 2 h 9 min från Arlanda (~1 137 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  ☎   Lands- & riktnummer: 0049 (0)201
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Essens officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden i Berlin

Vädret just nu

14 ℃

Klar himmel

Uppdaterad: 2018-05-25 04:15

Eurokursen just nu

10,2648 SEK  
Kursdatum: 2018-05-24 (igår)

Karta över Essen i Tyskland

Här nedan hittar du en karta över Essen i Tyskland. Du kan zooma och scrolla runt på kartan genom att använda musen (eller fingrarna om du använder en mobil).

Senaste nyheterna för Essen

›› Maduro vann i Venezuela

Stora delar av Venezuelas befolkning verkar ha hörsammat ropen på bojkott av valet. President Nicolás Maduro uppges ha vunnit valet, men båda hans utmanare tar avstånd från processen.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2018-05-21 03:29
›› Iran i centrum när Trump och Macron möter pressen

Frankrikes president Emmanuel Macron har under tisdagen träffat Donald Trump i Washington DC. I centrum för statsbesöket står frågan om kärnenergiavtalet med Iran.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2018-04-24 16:30
›› Japan: Kim Jong-Uns avslutade kärnvapentester får inte leda till minskad press

Beskedet från Kim Jong-Un om att Nordkorea slutar med kärnvapentester är ”väldigt positivt” för de kommande toppmötena, säger Sydkoreas presidentkansli i ett uttalande. Japans försvarsminister menar dock att Kims beslut inte får betyda att det är läge att minska pressen på Nordkorea.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2018-04-21 03:52
›› Merkel: Ryssland och Syrien bär gemensamt ansvar för kemvapenattacken

Tysklands förbundskansler Angela Merkel menar att Ryssland delvis bär ansvar för den påstådda kemvapenattacken i Douma. Men betonar ändå vikten av fortsätta samtal med Rysslands president Vladimir Putin om den syriska fredsprocessen, skriver Reuters.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2018-04-17 17:23
›› Facebooks vd frågas ut av kongressen

För första gången ska nu Facebooks vd Mark Zuckerberg förklara sig inför amerikanska kongressen. Han kommer att behöva svara på frågor om hur företaget kunde låta Cambridge Analytica använda persolig data från miljontals användare.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2018-04-10 18:50
›› Zuckerberg om Facebookskandalen: Mitt misstag

Mark Zuckerberg ber i ett skriftligt uttalande till kongressen om ursäkt och medger att bolaget inte tagit ansvar för att förhindra att Facebook missbrukas, skriver Reuters.

Källa: SVT Nyheter
Publicerad: 2018-04-09 17:32

Skriv en kommentar