Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Sevärdheter i Düsseldorf

Det finns många saker som man kan hitta på att göra i Düsseldorf som ligger i Tyskland. Staden är huvudstad i en av de folkrikaste delstaterna som kallas Nordrhein-Westfalen. I delstaten är Düsseldorf den näst största staden och har runt 600 000 invånare.

Några tips på saker som man kan besöka i staden och som absolut inte får missas:

Königsallee (Kungliga allén)

Det här ett väldigt populärt promenadstråk och där många människor syns. Det som är så unikt med denna plats är att kanalen finns i mitten av platsen och på sidorna finns det gott om plats, som gör att det inte blir trångt på promenadstråket. Det som erbjuds längs med stråket är olika designerbutiker som är dyra. Under jul finns julmarknaden här samt längst med hela stråket finns kaféer samt restauranger.

Rheinturm (Rhentornet)

Här kan du få en fantastisk utsikt över staden, då tornet befinner sig 175 meter över marken. Längst upp i tornet finns en restaurang som man kan köpa sig något gott.

Slottet som kallas Benrath

Slottet är byggt under 1700-talet och det ligger ungefär 30 minuter utanför stadens centrum. Omgivningarna kring slottet är mycket trevliga, samt vackra och får absolut inte missas att besökas. Det som är så unikt med slottet, är att det är det allra största barocksslottet som finns i hela Tyskland som enbart är öppen för allmänheten.

Vildparken

Detta är en mycket härlig park som hela familjen kan besöka tillsammans. Parken är mycket stor och det går också att parkera bilen väldigt lätt i närheten. Det är helt kostnadsfritt, hjortar kan matas och det är många som kommer hit för att bara avnjuta en picknick. Även mycket spännande vandringsleder samt stigar finns som kan utnyttjas. Även lekplatser för barn finns och det brukar rekommenderas att köra bil hit då varken spårvagn eller gångpromenad är möjligt.

Sankt Lambertus kyrkan

Detta är en mycket fin kyrka som byggdes under 1300-talet, och det är många besökare som tar sig till kyrkan för att komma lite bort från det storstadslivet som är hektiskt.

Musik samt teater

Det finns flera musikföreställningar samt teaterföreställningar som inte får missas, det gäller att hålla koll på datumen så man får se den föreställningen som man vill. Priset på biljetterna kan variera beroende på vad man vill se.

Alstadt (gamla staden)

Denna stadsdel är full för att kunna hitta bra fynd. Både mysigt, charmigt och ett besök som inte får missas.

Skriv en kommentar