Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Riddarborgen Burg Eltz

Borgen Burg Eltz, som brukar benämnas som Eltz Castle, är ett slott som är medelstort och som finns i bergen invid floden Mosel. Slottet ligger i närheten av staden Koblenz, ungefär 10 mil fågelvägen väst om Frankfurt. Slottet ägs idag av samma familj (Eltz-familjen) som faktiskt har bott i slottet ända sedan 1200-talet, hittills har totalt 33 Eltz-generationer vandrat längs slottets gångar.

Slottet har placerats i en väldigt unik och vacker miljö, i ett krön längs den slingrande floden Eltzbach. Det byggdes på toppen av en klippa som är 70 meter hög, omgivet av en naturskön skog. Skogen som finns i närheten av slottet har benämnts som ett naturreservat.

På sitt högsta ställe består slottet av åtta våningar, och de åtta tornen som finns når höjder som är uppemot 30 och 40 meter. Det finns över 100 rum i slottet.

Historia om slottet

Den äldsta delen av slottet är Platteltz, som är ett kärntorn som byggdes med inspiration från den romanska arkitekturen. Platteltz började byggas redan under 800-talet, och användes som centralt försvarstorn men huserade även bostadsrum.

Bild på Burg Eltz

Riddarborgen Burg Eltz i västra Tyskland

Besökspopularitet

Har du besökt Burg Eltz?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ☆ 
Betyg 4.3 av 5 baserat på 6 röster

Vädret just nu

🌧12 ℃
Regn

År 1472 byggdes Rübenach-huset, som uppfördes i gotisk arkitektur. Under första delen av 1500-talet byddes sedan Rodendorf-huset följt av Kempenich-huset omkring 1530. Rübenach-, Rodendorf- och Kempenich-husen var uteslutande bostadshus. Det som var så unikt med Kempenich-huset var att varje rum i denna del av slottet kunde värmas upp, i andra samtida slott hade man vanligtvis bara ett eller två rum som kunde värmas upp.

Slottet som en turistattraktion

Husen Rübenach och Rodendorf är idag helt öppna för allmänheten, medan Kempenich-huset idag fortfarande används som bostad. De hus som står öppet för allmänheten brukar ha visningar under sommarhalvåret, från april till oktober månad. Besökare som kommer till slottet idag kan bland annat besöka skattkammaren och se de artefakter som Eltz-familjen har samlat på sig under århundradena. Slottets samlingar består av allt från guld- och silverkonstverk till historiska vapen och andra saker med kopplingar till riddarborge och familjen Eltz.

Karta till Burg Eltz

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Tyskland som Burg Eltz ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.