Tyskland/Sevärdheter/Berchtesgaden/Kehlsteinhaus (Örnnästet)

Kehlsteinhaus, Hitlers Örnnäste

Kehlsteinhaus är ett magnifikt hus beläget på alptoppen Kehlstein, 1 834 meter över havet, med en fantastisk vy ner mot byn Berchtesgaden och de omkringliggande alptopparna. Det var det Nationalsocialistiska partiet (Nazisterna) som bekostade och lät bygga huset, det byggdes som en present till Adolf Hitler på hans 50-årsdag. Det tog 13 månader att bygga Kehlsteinhaus samt vägen upp till Kehlsteinhaus. Bygget ägde rum under 1937 och 1938, och är ett riktigt praktverk. Under slutet av andra världskriget intogs huset av de allierade, och fungerade efter kriget som en militär postering som ej var tillgänglig för civilbefolkningen. 1960 återfördes huset dock till delstaten/förbundslandet Bayern.

Idag är Kehlsteinhaus en turistattraktion i form av ett museum och en restaurang. Restaurangen serverar klassisk tysk mat och ett läckert lokalt öl. Det är inte möjligt att ta bilen upp till Kehlsteinhaus själv, vägen upp är stängd för allmän trafik, men det finns en specialbuss som transporterar turister upp till Kehlsteinhaus. Specialbussen kör en del av de sista 1 700 meterna uppför berget och bjuder på hisnande vyer över alperna under färden upp. Bussturen tar ca. 35 minuter och kostar € 23.50. Väl uppe på berget väntar en 120 meter lång promenad rakt in i berget i en tunnel, i slutet av tunneln väntar en mässingsinklädd hiss som tar en de sista 120 meterna rakt upp. Bara hissen själv är en riktig sevärdhet och upplevelse, den går direkt in i Kehlsteinhaus!

Bild på Hitlers Örnnäste, Kehlsteinhaus

Hitlers sommarställe, Kehlsteinhaus ("Örnnästet")

Besökspopularitet

Har du besökt Kehlsteinhaus?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 3 av 5 baserat på 2 röster
Du gav betyget 1/5

Vädret just nu

15 ℃

Molnigt

Uppdaterad: 2018-05-25 04:45

Men för den äventyrslystne går det även att ta sig upp till Kehlsteinhaus genom en vandringsled. Vandringsleden utgår från den parkeringsplats (Scharitzkehl) som bussen upp mot Kehlsteinhaus utgår från. Vandringsleden är skyltad och tar ca. 2.5 till 3 timmar, vägen upp bjuder på fantastiskt vackra vyer!

  🔗   Besök Kehlsteinhaus officiella hemsida

Karta över Berchtesgaden och Kehlsteinhaus i Tyskland

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Tyskland som Kehlsteinhaus ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Senaste nyheterna för Berchtesgaden

›› 8 fantastic ways to get away from Munich for the day

Munich makes for a very convenient and easy base point for a number of fun day trips. Aside from world-famous locations like Berchtesgaden and Garmisch-Partenkirchen, there are quite a number of lesser-known attractions readily accessible from the Bavarian capital.

Källa: The Local
Publicerad: 2018-04-27 10:46

Skriv en kommentar