Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Kehlsteinhaus, Hitlers Örnnäste

Kehlsteinhaus är ett magnifikt hus beläget på alptoppen Kehlstein, 1 834 meter över havet, med en fantastisk vy ner mot byn Berchtesgaden och de omkringliggande alptopparna. Det var det Nationalsocialistiska partiet (Nazisterna) som bekostade och lät bygga huset, det byggdes som en present till Adolf Hitler på hans 50-årsdag. Det tog 13 månader att bygga Kehlsteinhaus samt vägen upp till Kehlsteinhaus. Bygget ägde rum under 1937 och 1938, och är ett riktigt praktverk. Under slutet av andra världskriget intogs huset av de allierade, och fungerade efter kriget som en militär postering som ej var tillgänglig för civilbefolkningen. 1960 återfördes huset dock till delstaten/förbundslandet Bayern.

Idag är Kehlsteinhaus en turistattraktion i form av ett museum och en restaurang. Restaurangen serverar klassisk tysk mat och ett läckert lokalt öl. Det är inte möjligt att ta bilen upp till Kehlsteinhaus själv, vägen upp är stängd för allmän trafik, men det finns en specialbuss som transporterar turister upp till Kehlsteinhaus. Specialbussen kör en del av de sista 1 700 meterna uppför berget och bjuder på hisnande vyer över alperna under färden upp. Bussturen tar ca. 35 minuter och kostar € 23.50. Väl uppe på berget väntar en 120 meter lång promenad rakt in i berget i en tunnel, i slutet av tunneln väntar en mässingsinklädd hiss som tar en de sista 120 meterna rakt upp. Bara hissen själv är en riktig sevärdhet och upplevelse, den går direkt in i Kehlsteinhaus!

Bild på Hitlers Örnnäste, Kehlsteinhaus

Hitlers sommarställe, Kehlsteinhaus ("Örnnästet")

Besökspopularitet

Har du besökt Kehlsteinhaus?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 4.7 av 5 baserat på 6 röster

Vädret just nu

7 ℃
Klar himmel

Men för den äventyrslystne går det även att ta sig upp till Kehlsteinhaus genom en vandringsled. Vandringsleden utgår från den parkeringsplats (Scharitzkehl) som bussen upp mot Kehlsteinhaus utgår från. Vandringsleden är skyltad och tar ca. 2.5 till 3 timmar, vägen upp bjuder på fantastiskt vackra vyer!

  🔗   Besök Kehlsteinhaus officiella hemsida

Karta över Berchtesgaden och Kehlsteinhaus i Tyskland

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Tyskland som Kehlsteinhaus ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar