Tyskland/Sevärdheter/Berchtesgaden

Kurorten Berchtesgaden i Bayern

Berchtesgaden är en gammal kurort som ligger i de Bayerska alperna, belägen vid alptopparna Watzmann och Untersberg alldeles vid gränsen mot Österrike. Till höger visas en bild på den enormt vackra insjön Königssee, som är ca. 5.2 km2 och är en del av nationalparken Berchtesgaden. Nationalparken Berchtesgaden är en ca. 200 km2 stor nationalpark som huserar en fantastisk natur och mängder av kortare och längre vandringsleder. Det finns även möjlighet att gå på guidade vandringsturer. Men förutom Berchtesgadens fantastiska omgivning är även Berchtesgaden känd för en annan sak. I slutet av 1930-talet byggdes ett hus på alptoppen Kehlstein, huset skulle komma att bli kallat Kehlsteinhaus, eller "Örnnästet" som det är vanligtvis är känt som. Adolf Hitlers sommarhus.

  ✈   Flygtid: ca. 2 h 25 min från Arlanda (~1 347 km)
  🕒   Tidsskillnad: ±0 timmar jämfört med Stockholm
  💶   Valuta: Euro
  🍻   Åldersgränser; öl & vin: 16 år, sprit: 18 år
  🇩🇪   Språk: Tyska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Officiell flyer för nationalparken Berchtesgaden

Vy över sjön Königssee i Berchtesgaden

Vi över sjön Königssee i Berchtesgaden

Besökspopularitet

Har du besökt Berchtesgaden?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 4.5 av 5 baserat på 2 röster
Du gav betyget 4/5

Vädret just nu

15 ℃

Molnigt

Uppdaterad: 2018-05-25 04:45

Karta över Berchtesgaden i Tyskland

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Tyskland som Berchtesgaden ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Senaste nyheterna för Berchtesgaden

›› 8 fantastic ways to get away from Munich for the day

Munich makes for a very convenient and easy base point for a number of fun day trips. Aside from world-famous locations like Berchtesgaden and Garmisch-Partenkirchen, there are quite a number of lesser-known attractions readily accessible from the Bavarian capital.

Källa: The Local
Publicerad: 2018-04-27 10:46

Skriv en kommentar