Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Att studera i Tyskland

De universitet samt högskolor som finns i Tyskland har tusentals utbildningar som går att välja mellan om man är sugen på att studera i Tyskland. Det finns en riktigt bra hemsida, DAAD Course Search, vilket är perfekt för dig som vill studera i Tyskland men vet inte riktigt vad.

Utbud av det man kan studera i Tyskland

Är det så att du har kommit på att du vill studera i Tyskland så finns det mer än 200 olika universitet, samt högskolor att välja bland, både privata eller statliga. Utöver alla dessa privata, samt statliga skolorna som finns, finns även 170 praktiska fackhögskolor att välja bland.

Studera i Tyskland

Utbytesstudier i Tyskland är mycket populärt

De utbildningarna som finns på fackhögskolorna är oftast mycket kortare, samt mer yrkesorienterade än de traditionella högskole- och universitersutbildningarna. Det som är viktigt att tänka på är att du kanske inte får studiemedel för, eller kan tillgodoräkna dig en utbildning som läsas på fackhögskola i Sverige. Om du är intresserad av att läsa på en fackhögskola så kolla i så fall upp i förväg vad som gäller, beroende på var du vill använda din utbildning!

Några saker att ha i åtanke

Vad som gäller kring antagning samt urval

Urvalet som görs av alla de sökande som söker till olika utbildningar, brukar vanligtvis ske utifrån det snittbetyget som man har fått från gymnasiet. Det kan även förekomma intervjuer samt inträdesprov redan i urvalsprocessen. De antagningar som görs på högre nivåer sker utefter de studiemeriter som man haft på högskolan. Här kan också tester samt intervjuer förekomma.

Hur man ansöker till en utbildning

Det varierar givetvis med vilken utbildning man är sugen på att läsa. Därför ska man i mycket god tid se till att kontakta de internationella kontoret på det lärosätet där man vill läsa, för att ta reda på vad som gäller kring utbildningar, hur ansökningen går till, samt vilka handlingar som är bra att bifoga i ansökan.