Ölstugan Hofbräuhaus am Platzl

Munchen är nog mest känt för sin bilindustri, fotbollslaget Bayern-Munchen och för oktoberfesten som firas som intensivast här. Om man råkar besöka Munchen vid en annan tid än just oktober, kan man trösta sig med att det ändå finns mycket god öl att dricka.

Vill man få en klassisk upplevelse och serveras öl av en servitris som kan bära åtta enlitersöl, är det till Hofbräuhaus man skall bege sig till. Den klassiska ölhallen är kanske mest känt för att Hitler läste upp sitt partiprogram här i sin tidiga karriär, men istället för att fokusera på denna del av bavarias historia så kan man fokusera på det goda ölet som bryggs här.

Man väljer mellan Dunkel (mörk lager), Helles (ljus lager) och Weiss (veteöl) och man bör välja den klassiska enliters sejdeln för att få hela upplevelsen. Denna klassiska ölhall är en turistfälla av det trevliga slaget, som även lockar äkta munchenbor. Självklart finns det fler pubar och bryggerier i munchen, men ingen som ger samma upplevelse som detta bryggeri. Det är stökigt höglutt och folk brister ut i spontan sång. Utöver ölen finns det weisswurst met senf, klassisk korv med senap, och dessutom bjuds det på livmusik av glada musikanter.

Ölstugan Hofbrauhaus

Besökspopularitet

Har du besökt Hofbräuhaus?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 5 av 5 baserat på 1 röster

Det är lätt att ta sig runt i munchen och ölstugan Hofbräuhaus ligger centralt. Om du vill få en in trevlig sightseeing kan du ta tunnelbanan till Marienplatz och kolla på det klassiska rådhuset, innan du tar dig till fots till den klassiska ölhallen. Från Marienplatz är det skyltat mot Hofbräuhaus am Platzl. Munchen är en trevlig stad att promenera i, med mycket gator och torg som inte har någon biltrafik.

Om du reser med barn så kanske det inte är det bästa stoppet, eftersom det är ganska stökigt i ölhallen, men däremot är de välkomna in även om de inte får lov att beställa öl i baren så kan de ändå roas av musiken och stämningen.

Hitta till Ölstugan Hofbräuhaus am Platzl

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i München som Hofbräuhaus ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar