Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

BMW Museum - Historien bakom den kända biltillverkaren

För den bilintresserade är BMW-museet (och BMW Welt) i München ett måste vid besök i staden. De flesta som intresserar sig för bilar kommer att fascineras över utställningen som berättar historien bakom en av världens mest kända biltillverkare. Museet ligger nära stadens Olympiapark och är en av stadens mest populära med ungefär 250 000 besökare per år. Besökare kan välja att delta i en guidad visning som tar dem både genom BMW- museet, BMW Group Munich anläggning där de får veta mer om företagets produktion samt BMW Welt, som ligger precis intill BMW-museet och ger en inblick i dagens produkter.

På museet får man en genomgång av BMWs produktutveckling genom tiderna. Man får se både motorer, turbiner, motorcyklar och inte minst flygplan, från de första modellerna till de moderna och futuristiska modellerna. Man hittar ungefär 125 BMW modeller på den 5000 kvadratmeter stora ytan. Modernitet genomsyrar hela utställningen och besökare får hörlurar inför besöket som guidar dem genom utställningen. Museet består av bland annat en filmsal, interaktiva installationer och flera små utställningar som går in på djupet i ett ämne ur BMWs historia.

Bild på BMW Museum i München

© Pixabay/designerpoint

Besökspopularitet

Har du besökt BMW Museum?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ☆ 
Betyg 3.7 av 5 baserat på 3 röster

BMW-museet öppnades 1973 bara en kort tid efter att staden tog emot sommar OS. Mellan år 2004 och 2008 stängdes museet för renovering. Något som är utmärkande är dess futuristiska design. Byggnaden kallas ibland för "salladsskålen" och designades av en av topparkitekterna inom BMW, österrikaren Karl Schwanzer.

BMW-museet är ett av världens populäraste och mest besökta bilmuseum som är intressant både för sin utformning och arkitektur såväl som för den historia som berättas. BMW Welt har öppet dagligen fram till midnatt, utställningen i BMW Museum har öppet dagligen från kl. 9.00 till 18.00.

Hitta till BMW Museum

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i München som BMW Museum (och BMW Welt) ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar