Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Oktoberfest - Världens största folkfest

Ingen har väl missat Oktoberfest i München, som har blivit ett världsfenomen och har även börjat hållas i flera olika städer runt om i världen. Dock slår inget orginalet i München och det är något som alla måste uppleva i livet. Så du gör rätt i att skriva in 21 September i din kalendern, för då drar kalaset igång!

  ››  Läs mer om historiken bakom Oktoberfest

Vad kan du förvänta dig?

Öldrickande och skålande från klockan tio på morgonen till halv elva på kvällen vardagar. På helgen har de öppet en timme tidigare, alltså klockan nio på morgonen till halv elva på kvällen. Festivalen har sitt eget öl som bryggs i en-liters-kannor, därav kan du endast köpa en liter öl, och priserna ligger på 9.70 - 10.10 € i de olika tälten. Ett intressant fakta är att det serveras hela 7 miljoner liter öl under dessa dagar. Om ni åker som familj är tisdagar att rekommendera, då ni kan snappa åt er bra rabatter för både mat, dricka och åkattraktioner. Rabatten gäller från lunch fram till klockan 18:00.

Oktoberfest-logotyp

Besökspopularitet

Har du besökt Oktoberfest?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 4.8 av 5 baserat på 6 röster

Olika slags tält

På Oktoberfest hittar du olika tält för att passa allas smaker. Bräurosl är ett tält som levererar traditionella bayerska låtar, Hacker är ett tält som erbjuder rock musik. Störst tält har dock bryggeriet Hofbräu som erbjuder ca 7000 stolsplatser inomhus, och för de som vill sitta ute finns ca 3000 platser.

Mat på Okoberfest

Mat är viktigt att ha i magen, då det kommer att drickas mycket öl under festivaldagarna. Det rekommenderas starkt att passa på att smaka på maten som finns i de olika tälten. Smaka på Fischer Vroni, som är fisk på pinne, eller det klassiska mellanmålet som erbjuds vilket är en halv grillad kyckling. Eller varför inte fläskstek som serveras med dumplings, ett traditionellt bayerskt mellanmål som bör smakas på!

Boende under Oktoberfest

München är en populär stad att besöka även utanför Oktoberfest, därför är det viktigt att du är ute i god tid med att leta hotell och rum, för det försvinner snabbt. Beroende på vad du letar efter, kan du antingen skutta runt på kullersten och få lite medeltidskänsla i Altstadt och Hauptbahnhof eller Lehel. I Bogenhausen hittar du blandad bebyggelse av smala gränder, sevärdheter och 1900-tals byggnader. Om du är ute efter mer liv och rörelse är Schwabing att rekommendera, då du kommer befinna dig i ett hav av uteserveringar, studenter, konstnärer och familjer. De ställen som ligger absolut närmast Oktoberfest består av bostadsområden och trädgårdar och heter Laim och Sendling.Oktoberfest i München

Inuti ett klassiskt öltält på Oktoberfest

Eurokursen just nu

9,8644 SEK  
Kursdatum: 2017-11-23 (idag)

Ta sig till München

Att ta sig till München gör du enkelt på två timmar via flyg om du åker från Stockholm, Göteborg eller Malmö. Det finns flygstolar till bra priser, men just som vid boende är det viktigt att du är ute i god tid så att du får en bra deal. Via flyg kommer du komma till Munich Airport och får sen ta pendeltåg in till centrum, då flygplatsen ligger ca 28 km utanför staden. Att köra bil ner är även det ett alternativ som inte tar för lång tid, beroende på vart i Sverige du befinner dig. Tex. från Göteborg tar det ungefär 14 timmar att köra.

Skriv en kommentar