Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Hamburgs historia

Hamburg. denna otroligt viktiga stad som har bidragit till Tysklands storhet genom århundraden. Med sin gigantiska och underbara hamn har staden varit ett nav i den tyska ekonomin genom historien och dessutom givetvis stått som utpost för en hel del krigförande förr i tiden.

Hela 1,8 miljoner invånare bor i staden och skulle man ta med hela storhamburg skulle det landa på över 3 miljoner. Detta är en storstad, men det är det kulturella arvet som ger staden en mysig känsla med väldigt många historiska inslag. Då staden alltid varit belägen vid vattnet har människor här frodats av såväl närheten till havet men också flodenElbe som flyter genom staden och förbinder staden med resten av landet. Under det andra världskriget tog staden stor skada av bombräder från de allierade. Då staden var av stor vikt för det gamla nazityskland blev Hamburg ett mål för bombanfall, särskilt under året 1945. Staden byggdes dock upp rejält under 60- och 1970-talet. Numera har man en av Europas största hamnar som är otroligt viktig, speciellt för den skandinaviska sjötrafiken.

Mer om Hamburg

Bild på Vackra Hamburg

När man pratar om historiska sevärdheter i Hamburg finns det en hel del gamla kyrkor och Hamburgs rådhus är väl värt ett besök. Centralt hittar man den myllrande gatan Jungfernstieg som är känd för alla sina butiker och affärer. Givetvis är det svårt att inte nämna den klassiska Reperbahn som man också hittar i Hamburg. Detta är ett kvarter av sex, prostitution och olika nattklubbar. Dekadensen vet här inga gränser och det har blivit ett populärt mål för turister som vill festa och rumla runt i Hamburg.

Hamburg är dock så mycket mer än Reperbahn, bland annat har man i staden en hel del holländska influenser i arkitekturen. Går man nere vid vattenstråken kan man faktiskt få en känsla av att befinna sig i Amsterdam i stället. Gamla byggnader som berättar historien om Hansans storhetstid då sjöfartshandeln utgjorde det mesta och det bästa av Hamburg finns också att beskåda.

Genom historien finns det inte väldigt mycket sport att skryta med i staden. Hamburg SV har alltid fått försvara stadens stolthet när det gäller fotbollen och det största namnet i klubbens historia tordes vara Uwe Seeler som dominerade på sin tid. Ishockeyn har på senare tid vuxit sig stor i Tyskland och i Hamburg har laget Hamburg Freezers en plats i högsta ligan.

Hamburg är en stad som andas gammal tysk hansastad och bjuder på många historiska platser.

Skriv en kommentar