Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Palmengarten - Tysklands största botaniska trädgård

Palmengarten är en av två botaniska trädgårdar i Frankfurt am Main i Tyskland. Det är landets största botaniska trädgårdar med sina 22 hektar och ungefär 90 0000 kvadratmeter. Den andra botaniska trädgården i staden är Frankfurts botaniska trädgård som ligger precis intill Palmengarten och drivs av den biologiska fakulteten på stadens största universitet.

Dess namn betyder "palmträdgården" på tyska. Idag har den botaniska trädgården både växter som befinner sig ute i fria luften såväl som tropiska och subtropiska växter i trädgårdens tropikarium som har 14 moderna och tempererade växthus, vissa med artificiella regnskurar. Här simuleras klimat från jordens alla hörn, både fuktigt regnskogsklimat såväl som torr öken som får kaktusarna att trivas. Göteträdgården är en hyllning till den store poeten Göte och denna vackra del av Palmengarten är definitivt värt ett besök.

Parken startades med privat finansiering av en arkitekt vid namn Heinrich Siesmayer som också planerade och ritade den. Arbetet slutfördes och parken blev tillgänglig för allmänheten år 1871, men var fortfarande under privat ägo.

År 1931, innan andra världskriget, tog staden Frankfurt över parken men togs under kriget över av Amerikanska ockupationen. Efter kriget återgick parken till att vara i stadens ägo. Parken har gått igenom två stora renoveringar: en på 60-talet och en 1992.

Bild på Palmengarten i Frankfurt

© Pixabay/tpsdave

Besökspopularitet

Har du besökt Palmengarten?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ☆ 
Betyg 4 av 5 baserat på 3 röster

Vädret just nu

15 ℃
Molnigt

På Palmengarten kan man njuta av en resa genom jordens olika klimat och faunor, och dessutom ta del av de många event och festligheter de anordnar genom året. För blomälskaren är den årliga vårblomster-utställningen ett måste, eller ett besök i rhododendronträdgården när de blommar.

Hitta till Palmengarten

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Frankfurt som Palmengarten ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar