Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Main Tower - ett av Tysklands högsta landmärken

Main Tower är en 56 våningar och 200 meter hög skyskrapa i staden Frankfurt i Tyskland och det fjärde högsta i landet. Det har blivit ett landmärke för staden och ligger mellan stadens centrum och finansdistriktet. Namnet Main kommer från floden som rinner intill byggnaden. Skyskrapan har blivit berömd delvis då det är den enda i staden som låter allmänheten åka hiss upp till en utsiktsplats och få en fantastisk utsikt över staden vilket man kan göra till en avgift av ungefär 70 kronor. Man hittar också exklusiva restauranger inne i skyskrapan.

Main Tower består av två torn som sitter ihop. Ett av dem, det lite lägre tornet, är fyrkantigt och det andra runt och lite högre. Två konstinstallationer finns på tornet, en videoinstallation av konstnären Bill Viola och en del med mosaik av konstnären Stephan Huber.

Tornet ritades av firman Schweger + Partner och har en arkitektur som sticker ut. Bygget slutfördes 1999 för att användas som högkvarter för Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) men det finns också en del andra kontor som hyr in sig i Main Tower, varav en TV- station. Under väderleksrapporterna står presentatören på taket till tornet. Den konstintresserade kan boka en guidad visning av den betydelsefulla konsten i Helabas lokaler.

Även om Main Tower i första hand byggdes för att vara ett viktigt finanscentrum så har det blivit mycket mer än så, ett landmärke med intressant arkitektur som erbjuder förstklassigt kök och en utsiktsplats som gör att alla invånare och turister kan njuta av utsikten över staden.

Bild på utsikten från Main Tower i Frankfurt

Utsikt över vackra Frankfurt från Main Tower

Bild på Main Tower i Frankfurt

Main Tower i Frankfurt

Besökspopularitet

Har du besökt Main Tower?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 5 av 5 baserat på 3 röster

Vädret just nu

15 ℃
Molnigt

Hitta till Main Tower

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Frankfurt som Main Tower ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar