Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Förintelsemonumentet i Berlin

Förintelsen är den benämning som brukar användas för det brutala mördandet av judar i Tyskland med omnejd under Hitlers tid, och som en av de hemskaste händelserna under människans tid. Det finns väldigt många olika sevärdheter att ta del av i Tyskland som har med Förintelsen att göra, bland annat vissa koncentrationsläger utspridda över hela Tyskland samt Förintelsemonumentet som är beläget i Berlin.

På tyska så kallar man Förintelsemonumentet för "Denkmal für die ermordeten Juden Europas" som översatt på svenska blir till "Monument över Europas mördade judar". Förintelsemonumentet sträcker sig över en yta på 19 000 kvadratmeter och ligger i centrala Berlin, väldigt nära Alexanderplatz. Det var en arkitekt vid namn Peter Eisenman som började rita monumentet år 2003, och den 10 maj 2005 så invigdes det för allmänheten att se. Idén uppkom faktiskt redan år 1988, men hade många kritiker emot sig som påstod att det inte säger någonting specifikt om själva förintelsen, och även att det skulle bli alldeles för stort.

Bild på Förintelsemonumentet i Berlin

Besökspopularitet

Har du besökt Förintelsemonumentet?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ☆ 
Betyg 4.3 av 5 baserat på 6 röster

Vädret just nu

11 ℃
Klar himmel

Detta fantastiska minnesmärke är bestående av hela 2711 olika stora betongpelare, där det finns ca en meter breda gångar emellan dem. Under detta minnesmonument så finns det även ett underjordiskt museum, och här har man även valt att visa en lång lista med alla de judar som man vet föll offer under denna hemska massaker. Där kan man även läsa mer i detalj om de brott som begicks mot mänskligheten under andra världskriget (och även före andra världskriget), från 1933 till 1945. Allt för att mänskligheten inte ska glömma bort vad som faktiskt har hänt och vad som ej får hända igen

Många benämner Förintelsemonumentet i Berlin som ett "måste när man är i Berlin" och många åker även dit enbart för att se det och ta del av allting. Det får en verkligen att öppna ögonen och riktigt förstå att förintelsen faktiskt har ägt rum en gång i tiden och att det inte bara är någonting som man får lära sig på historialektionerna i skolan. Det var en hemsk tid med många mord och att bara vistas där kan visa sig bli väldigt känslosamt för de flesta besökare.

Foton från Förintelsemonumentet

Här nedan har vi samlat några foton från Förintelsemonumentet. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Föreintelsemonumentet i Berlin

Föreintelsemonumentet i Berlin

Föreintelsemonumentet i Berlin

Föreintelsemonumentet i Berlin

Karta till Förintelsemonumentet

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Förintelsemonumentet ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar