Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

TV-tornet i Berlin - Fernsehturm

TV-tornet, eller Fernsehturm som det heter på Tyska, är den högsta byggnaden i Tyskland. Åk upp hit för att få en härlig utsikt över Berlin! Åker ni till Berlin och det är molnfritt och fint väder så är TV-tornet en självklar sevärdhet att besöka. Detta stora TV-torn som står lite brevid Alexanderplatz har en svårslagen 360 graders utsikt över hela Berlin, det är möjligt att se bland annat Brandenburger Tor, tågstationen, Potsdamer Platz, Tiergarten och mycket mer!

Byggnationen av Fernsehturm påbörjades 1965 och slutfördes 1969, då byggnationen påbörjades innan Berlinmuren revs användes TV-tornet till viss del som en statussymbol för Östtyskland. TV-tornets totala höjd är 368 meter. Även om det är den högsta byggnaden i Tyskland (utöver vanliga master) så är det långt ifrån världens högsta byggnad, den högsta byggnaden i världen ligger i Dubai och är över 800 meter.

Besökspopularitet

Har du besökt TV-tornet?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 4.7 av 5 baserat på 3 röster

Vädret just nu

11 ℃
Klar himmel

Om man besöker TV-tornet gör man det genom att ta en hiss som går upp på till en höjd på ca. 203 meter över havet. Väl uppe finns sedan en observationsplatform där man kan blicka ut över Berlin, samt ovanför observationsplatformen finns det en mycket populär restaurang.

En sak att tänka på är att det kan vara väldigt lång kö för att få komma upp, både för att ta sig upp med hissen och för att komma upp i restaurangen (207 meter över havet). Det bästa man kan göra är att köpa en VIP-biljett (Fast Track Ticket), med en sådan kan man själv bestämma vilket datum och tid som man vill besöka TV-tornet i Berlin - och man slipper stå i kö. Det finns även olika typer av VIP-biljetter, en som vi verkligen kan rekommendera är den som inkluderar en bokning i restaurangen. Med en sådan behöver man heller inte stå i kö för att komma in till restaurangen.

Vanliga biljetter kostar mellan 15.5 till 17.5 euro beroende på vilken tid på dygnet man vill besöka TV-tornet, VIP-biljetterna kostar mellan 17.5 till 23.5 euro beroende på var i restaurangen man vill sitta - vi rekommenderar verkligen att ha ett fönsterbord!

Över 1.2 miljoner besökare besöker årligen TV-tornet i Berlin, som än idag faktiskt används som just ett TV-torn och sänder och mottager TV-signaler.

Läs mer om priser och olika biljett-typer på TV-tornets egen hemsida.

Foton från TV-tornet i Berlin

Här nedan har vi samlat några foton från TV-tornet i Berlin. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

TV-tornet i Berlin

Panorama över Berlin med sitt magnifika TV-torn

Utsikt från TV-tornet i Berlin

Utsikt från TV-tornet i Berlin

Karta till TV-tornet i Berlin

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som TV-tornet ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Kommentarer


#1   Rickard   2012-06-09 19:35  
Vi var där i somras och fick stå i kö i 3 timmar. Och då kom vi enligt många lyckligt undan. Men det var klart värt ett besök. Åtminstone när det är klart.

Skriv en kommentar