Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,6 kr    🇩🇪

Madame Tussauds i Berlin

Madame Tussauds är en världskänd vaxkabinett som finns att besöka i bland annat Berlin och London. Detta är en mycket trevlig utflykt för hela familjen. Här kan ni gå runt och se på vaxdockor av olika kändisar. Även om Madame Tussauds inte är lika stort i Berlin som det är i t.ex. London, så är det fortfarande stort nog för att vara värt ett besök.

Texterna inne på vaxkabinettet är både på engelska och tyska, vilket gör att det är lätt att läsa vad det är för figurer. Tyvärr får vi nog säga att det är väldigt många tyska kändisar här, så kanske kommer ni inte att känna igen alla vaxdockorna. Men de flesta vaxdockorna kommer ni nog att känna igen. Dessa byts ut lite då och då så det är inte säkert att de alltid har samma dockor när ni kommer dit. Men ni kommer helt klart att få se vaxdockor avbildade från sportvärlden, musikvärlden och sjävklart andra celebriteter. Under vårt senaste besök fanns t.ex. en vaxdocka av Barack Obama.

Besökspopularitet

Har du besökt Madame Tussauds?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ☆ 
Betyg 4 av 5 baserat på 1 röster

Vädret just nu

16 ℃
Klar himmel

Det bör tilläggas att vissa av vaxdockorna är kusligt verkliga, man kan inte riktigt vara säker på att det inte är en levande person som bara sitter och väntar på att skrämma förbigående. Men så är det inte, så ni kan vara helt lugna.

Besöker ni Madame Tussauds i Berlin hittar ni det i slutet av Unter den Linden, inte alls många meter ifrån Branderburger Tor. Så det ligger väldigt centralt och det är lätt att hitta hit. Ta sikte på Brandenburger Tor och följ sedan Unter den Linden upp mot AlexanderPlatz, sedan hittar ni Madame Tussauds på vänster sida. Även här kan det vara bra att ha ett rabattkort som går att köpa hos t.ex. Turistinformationen i Berlin.

Foton från Madame Tussauds

Här nedan har vi samlat några foton från Madame Tussauds. OBS! Dessa foton är uppladdade av besökare på denna sida, kontakta oss vid ev. felaktigheter.

Madame Tussauds i Berlin

Madame Tussauds i Berlin

Barack Obama på Madame Tussauds i Berlin

Barack Obama på Madame Tussauds i Berlin

Svennis på Madame Tussauds i Berlin

Svennis på Madame Tussauds i Berlin

Anne Frank på Madame Tussauds i Berlin

Anne Frank på Madame Tussauds i Berlin

Karta till Madame Tussauds

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Madame Tussauds ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar