Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Berlin Zoo - Zoologischer Garten

Berlin Zoo är ett av Berlins två zoon. Detta Zoo ligger i centrala Berlin, intill Tiergarten. Även om detta Zoo inte är det största i Berlin, är det ändå väldigt välbesökt. Detta då det ligger centralt och har ett stort utbud av olika djur som man kan titta på. Berlins större Zoo heter Tierpark Berlin och ligger lite utanför Berlin (Berlin-Friedrichsfelde), även dit går det att ta U-bahn.

Berlin Zoo ligger som sagt väldigt centralt och bra, inte alls långt från varuhuset KaDeWe. Det finns ett flertal U-bahn och S-bahn-linjer som går förbi precis utanför, titta efter hållplatser som heter Zoologischer Garten.

Utöver "vanliga" djur finns här noshörningar, orangutanger, elefanter, giraffer, zebror, björnar, kondorer, sjölejon och till och med isbjörnar. Det mest välkända djuret som brukar förknippas med Berlin Zoo var isbjörnen Knut som föddes på Berlin Zoo, han föddes den 5 december 2006 och blev omedelbart en succe. Folk flockades för att titta på den lilla isbjörnen Knut. Tyvärr gick Knut bort den 19 mars 2011, men hans minne lever kvar på Berlin Zoo och han är fortfarande tysklands populäraste isbjörn.

Isbjörnar på Berlin Zoo

Besökspopularitet

Har du besökt Berlin Zoo?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ☆ 
Betyg 3.5 av 5 baserat på 2 röster

Vädret just nu

11 ℃
Klar himmel

Berlin Zoo grundades av Martin Lichtenstein som var professor i zoologi på Berlins Universitet. Djurparken öppnades så tidigt som 1844, vilket gör att Berlins Zoo är tysklands äldsta zoo. I början av 1910-talet påbörjades byggnationen av Berlin Zoos akvarie. Akvariet öppnades sedan för allmänheten 1913. Idag går det att välja om man vill gå in på antingen Akvariet eller Berlin Zoo, eller på båda ställena.

Karta till Berlin Zoo

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Berlin Zoo ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar