Berlin
Fakta om Berlin
Hotell och boende
Karta över Berlin
Vädret i Berlin
Berlins historia
  Sevärdheter i Berlin
  Museer i Berlin
  Saker att göra
  Shopping i Berlin
  Transport i Berlin
  München
Fakta om München
Münchens historia
  Oktoberfest
  Sevärdheter i München
  Hamburg
Fakta om Hamburg
Hamburgs historia
  Sevärdheter i Hamburg
  Frankfurt
Fakta om Frankfurt
Frankfurts historia
  Sevärdheter i Frankfurt
  Andra städer
  Bremen
  Dortmund
  Dresden
  Düsseldorf
  Essen
  Hannover
  Köln
  Leipzig
  Nürnberg
  Stuttgart
  Sevärdheter
Andra världskrigets efterlämningar
  Tyska slott
  Berchtesgaden
  Övrigt
Resa till Tyskland
Jobba i Tyskland
Studera i Tyskland
Allmänna villkor och cookie-policy
Om oss & kontaktinfo
Admin
    1 € = 9,86 kr    🇩🇪

Museiön Museumsinsel, en plats för att lära

Museumsinsel har sin plats i den norra delen av ön Spreeinsel i Berlin. Anledningen till varför denna plats har fått detta namn beror på de 5 stora museer som pryder ön. Det är inte heller vilka museer som helst, utan anses faktiskt vara bland de mest betydelsefulla museerna i världen.

Går man tillbaka till år 1841 var platsen till en början endast tillägnad konst och vetenskap. Det var inte förrän år 1981 då ön istället blev en plats för samlingar och museer. Vilka är då dessa kända museum som du kan finna på den norra sidan av ön? Det fem museerna har alla egna namn, Pergamonmuseum, Bode-museum, Neues museum, Altes museum och sist Alte Nationalgalerie.

Alla museer andas kultur och forna tider, men ett museum har lite extra historia bakom sig. Neues Museum förstördes nästan till grunden under kriget som då härjade i Tyskland. Enbart några ytterväggar stod kvar, men idag är museet återuppbyggt och redo för besökare. Invigningen av detta museum ägde rum 2009 och idag, precis som förr, kan du njuta av förhistoriska och egyptiska samlingar.

Museiön Museuminsel

Besökspopularitet

Har du besökt Museumsinsel?
Vad tyckte du? Lämna ett betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 
Betyg 5 av 5 baserat på 1 röster

Vädret just nu

11 ℃
Klar himmel

Det allra äldsta museet är Altes museum som stod klart redan år 1830. På den tiden stod museet mitt emot Berlins slott, som i dagsläget tyvärr inte finns kvar. På detta museum kan du se en hel del egyptiska utställningar och föremål, men grekiska och romerska skulpturer är också något som lockat besökare från hela världen, till just detta museum.

Alla museer är specifika och även om man inte är speciellt intresserad av att gå runt och kika på äldre föremål, är byggnaderna fantastiskt fina och under ett besök här kan man riktigt känna hur gamla golven men går på är. Har du planerat in en resa till Berlin, eller har du svårt att veta vart nästa resmål ska gå? Våga satsa på storstäder och kultur istället för strand och bad!

Karta till Museumsinsel

Här nedan hittar du en karta som visar var någonstans i Berlin som Museumsinsel ligger. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten.

Skriv en kommentar